Restaurangprovningen

3 goda tillbehör till grillat

Sommar, det betyder grillning. Här är tre goda recept på bra tillbehör till det mesta du kan grilla. Så skippa potatissalladen och testa någon av dessa.

Parmesanpanerade sötpotatis pommes

4 personer

Du behöver:

750 g sötpotatis 2 msk olivolja 50 g parmesan salt färskmald svartpeppar 1/2 dl hackad persilja

Gör så här:

Sätt ugnen på 210°. Skala sötpotatisen och skär i tunna stavar. Vänd dem i olja. Lägg ut finriven parmesan på en tallrik och vänd sötpotatisstavarna i den, så de blir helt täckta. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och krydda med salt och pepppar. Stek dem i ugnen i 25–30 minuter, vänd dem försiktigt då och då under tiden. Strö över hackad persilja vid servering. 2. Råstekt sparrisbroccoli med chili 4 personer

Råstekt sparrisbroccoli med chili
4 personer

Du behöver:

400 g sparrisbroccoli olja, till stekning salt 1/2 tsk chiliflagor

Gör så här:

Skölj och skär av ändarna på sparris- broccolin. Fräs på hög värme i olja tills de får färg, 2–3 minuter. Krydda med salt och chiliflagor. Servera ljumna.

Smörstekt spetskål

Du behöver:

1 spetskålshuvud 30 g smör salt färskmald svartpeppar 6 kvistar timjan till servering: 1/2 citron, rivet skal 25 g parmesan

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Ta bort de yttersta grova bladen på kålen. Skär i 4 klyftor. Skölj och låt rinna av. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Skär smöret i tärningar och fördela på kålen. Strö över salt, peppar och timjan. Baka i ugnen i 15–20 minuter tills de är gyllene. Servera med rivet citronskal och riven parmesan.

26 jun 2019