Sommar, det betyder grillning. Här är tre goda recept på bra tillbehör till det mesta du kan grilla. Så skippa potatissalladen och testa någon av dessa.
Parmesanpanerade sötpotatis pommes
4 personer
Du behöver:
750 g sötpotatis 2 msk olivolja 50 g parmesan salt färskmald svartpeppar 1/2 dl hackad persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 210°. Skala sötpotatisen och skär i tunna stavar. Vänd dem i olja. Lägg ut finriven parmesan på en tallrik och vänd sötpotatisstavarna i den, så de blir helt täckta. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och krydda med salt och pepppar. Stek dem i ugnen i 25–30 minuter, vänd dem försiktigt då och då under tiden. Strö över hackad persilja vid servering. 2. Råstekt sparrisbroccoli med chili 4 personer
Råstekt sparrisbroccoli med chili
4 personer
Du behöver:
400 g sparrisbroccoli olja, till stekning salt 1/2 tsk chiliflagor
Gör så här:
Skölj och skär av ändarna på sparris- broccolin. Fräs på hög värme i olja tills de får färg, 2–3 minuter. Krydda med salt och chiliflagor. Servera ljumna.
Smörstekt spetskål
Du behöver:
1 spetskålshuvud 30 g smör salt färskmald svartpeppar 6 kvistar timjan till servering: 1/2 citron, rivet skal 25 g parmesan
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Ta bort de yttersta grova bladen på kålen. Skär i 4 klyftor. Skölj och låt rinna av. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Skär smöret i tärningar och fördela på kålen. Strö över salt, peppar och timjan. Baka i ugnen i 15–20 minuter tills de är gyllene. Servera med rivet citronskal och riven parmesan.