Restaurangprovningen

Satsa på en mat- och vinresa

God mat och god dryck, det är inte fel att njuta av, både hemma och på resa. Det bästa med att göra en mat- och vinresa är att du då kan njuta av lokala maträtter och viner. Så varför inte spara lite pengar, eller testa casino, läs mer här, så att du kan komma iväg på en sådan resa nästa år?

En del tar semester eller en resa för att komma till en plats med äventyr, vacker natur och mycket att göra. Andra vill åka till platser där det är mycket uteliv på nätterna och sol och bad om dagarna. Men det är inte fel att åka på en mat och vinresa som sagt. Då kan du kombinera det med sol, bad, uteliv, äventyr eller vad det är som lockar. Genom att åka på matresor får du helt enkelt ett äventyr i kombination med god mat och dryck. Det har kommit att bli riktigt poppis med matresor och det till världens alla hörn. Det eftersom det går ju faktiskt att göra en matresa till stort sett vilket land som helst.

Frankrike är en storfavorit för matresor

Även om det finns ett brett utbud att välja emellan för mat och vinresor så väl som det finns många olika länder med en rik mat- och vinhistoria, så är Frankrike en favorit för många. Det kan bero på att det är det land som har den mest hyllade matkonsten. Det är ju oftast till Frankrike de flesta stora kockar rest för att utbilda sig en gång i tiden och gör än idag.

Vilken destination skall man välja för matresan?

Nu är det inte bara Frankrike som kan ge dig det vill ha i form av kulinariska äventyr. Det finns en massa olika destinationer och resmål att välja mellan. Det är inte ens ett måste att du är intresserad av att laga mat. Det räcker att du gillar att äta och dricka gott.

Det finns ett gäng med länder som så att säga ligger i toppen på populära destinationer för mat och vin resa. Bland annat dessa:

För att du ska få den allra bästa resan med mat och vin så är det bra att fundera på vad för mat du verkligen gillar eller vad du verkligen vill testa på att äta och dricka.

Om man ser till Argentina och Chile så är det mycket maträtter som är baserade på nötkött samt att man har mycket fokus på vin och andra drycker. Åker du däremot till Grekland eller Italien så är det mycket mat med fokus på medelhavet. Det är soltorkade ingredienser och ostar, parmaskinka, olivolja, och mycket mer. Det är ofta färska, lokala råvaror, rena smaker och hög kvalitet.

Om du väljer att resa till Asien och Japan eller Thailand så är det inte så mycket vin, men det är fantastiskt mat. I Thailand kan du äta starkare variant av mat, medan du i Japan får prova på den äkta sushin.

16 Sep 2020